piste
Havanna Havanna
Havanna
Havanna
Timo Kirves
Havanna Mix


Graafinen suunnittelu Jorma Hinkka
Esipune Antti Kirves
Koko 22 x 23 cm
Sivuja 96
Neliväri
Kluutti, kovat kannet, neulottu
Kuvia 72
Musta Taide 5/2022, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-45-1
Hinta 30 €

Kuvajournalisti Timo Kirves (1939–2021) teki yli 60 vuoden uran valokuvaajana. Hänet muistetaan intohimoisena ihmisten kuvaajana. Hän kuvasi kaikkiin suuriin suomalaisiin lehtiin, kuten Helsingin Sanomiin, Ilta-Sanomiin ja Hufvudstadsbladetiin
   Kirveen uralle osui myös digitalisoitumisen murros, ja hän otti sen vastaan tapansa mukaan innolla ja etujoukoissa. 90-luvun puolivälistä lähtien hän opetti valokuvaustyönsä ohessa kuvankäsittelyä merkittävälle osalle Suomen graafisen alan huipuista muun muassa Aalto-yliopistossa ja muissa alan oppilaitoksissa sekä lehtien kuvatoimituksissa ja painotaloissa.
   Viimeisinä vuosinaan Kirves hullaantui Havannasta niin, että matkusti sinne kolme kertaa. Näistä kuvista hän alkoi koostaa kirjaa, joka sitten jäi kesken. Kirja päätettiin joka tapauksessa saattaa loppuun. Havanna Mix vie lukijansa kuumille kaduille ja hikisiin tanssibaareihin, ihmisten luo.
   Kuubasta Timo Kirves löysi jotain, mikä sai kuvajournalistin silmät taas vilkkumaan. Hän sanoi palaavansa Havannaan. Ihmisten takia, hän sanoi, ja musiikin, ja lämmön ja valon.

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.