piste
Pariisi Pariisi
Pariisi
Pariisi
Kai Nordberg
Pariisi aika


Graafinen suunnittelu Jorma Hinkka
Koko 17 x 22 cm
Sivuja 112
Triotone-painatus, kolme mustaa ja aihiolakka
Sidottu, kovat kannet, neulottu
Kuvia 82
Musta Taide 4/2022, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-42-0
Hinta 25 €

Kai Nordbergin Pariisi on valokuvista koostuva kävelyretki pitkin kaupungin katuja, kujia ja puistoja. Mikä Pariisissa on sellaista, joka pitää otteessaan ja houkuttelee sinne aina uudelleen? Miksi niin monet valokuvaajat, taiteilijat, kirjailijat ovat asemoineet itsensä juuri sinne? Kai Nordberg on kameroineen ollut Pariisin otteessa kohta puoli vuosisataa. Aiheet eivät lopu, eikä kaupunki olisi hullumpi muutenkaan. Yhtäkkiä tunnistat näkymiä ja tajuat seuraavasi Atgetin, Doisneaun, Kertészin jalanjälkiä.
   Juha Tantun Pariisi koostuu Ranskalaisista pastilleista, otteista ranskalaisuuden ytimeen osuneesta teoksesta: »Liberté. Kaunis sana, kuin runon otsikko. Sana josta ei koskaan tule kliseetä.»
   Kai Nordberg (s. 1936) on tehnyt pitkän työuran mainosvalokuvaajana Helsingissä. Hän aloitti Finlandia Kuvassa 1953, työskenteli mm. Studio Matti A. Pitkäsellä ja Aho & Sodanilla ennen oman kuvaamon perustamista 1965. Kai Nordberg on toiminut useissa valokuva-alan luottamustehtävissä mm. Finnfotossa ja Suomen valokuvataiteen museossa. Pariisista tuli hänelle läheinen kuvauskohde.

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.