piste
Helsinki Helsinki
Helsinki
Helsinki
Martti Jämsä
Helsinki, jota et ehkä ole huomannut / The Helsinki you probably haven’t noticed


Graafinen suunnittelu Jorma Hinkka
Koko 21 x 13 cm
Sivuja 104
Kuvia 43
Kirja sisältää seleenitoonatun, signeeratun hopeagelatiinivedoksen
Sidottu, kovat kannet, neulottu
Musta Taide 2/2022, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-41-3
Hinta 30 €

Martti Jämsä on kiertänyt ympäri Helsinkiä muutaman vuoden ajan etsien tuttuja ja tuntemattomia näkymiä kaupungista, näkymiä, joihin ei välttämättä tule kiinnittäneeksi huomiota. Eräänlaisia ohikuljettuja epäpaikkoja, jotka ovat herättäneet valokuvaajassa halun tallettaa näkymät panoraamakamerallaan.
   Martti Jämsän maisemiin teoksessa johdattelee Jukka Viikilän Runo / Poem.
   Kaupunki elää ja muuttuu. Martti Jämsä on vanginnut kuviinsa jotain ohikiiltävää ja silti pysyvää, ehkä kestävää ja ehkä jotain kaunista. Tämä ei ole tasapuolinen ja tyhjentävä kokokuva Helsingistä. Tavoitteena on ollut puhtaan henkilökohtainen näkemys elinympäristöstä sellaisena kuin se kaikkine sattumanvaraisuuksineen tulee vastaan kuljeskellessa kameran kanssa.
   Martti Jämsä käyttää perinteistä analogista valokuvaustekniikkaa, filmiä ja kemikaaleja. Jokaiseen kirjaan hän halusi tästä syystä liittää yhden itse vedostamansa ja signeeraamansa seleenitoonatun hopeagelatiinivedoksen.

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.