piste
Helsinki Helsinki
Helsinki
Helsinki
Arto Hämäläinen
Maisema / Landscape


Graafinen suunnittelu Jorma Hinkka
Esipuhe Taneli Eskola
Koko 22 x 25 cm
Sivuja 129
Triotone-painatus, kolme mustaa ja aihiolakka
Sidottu, kovat kannet, neulottu
Musta Taide 3/2022, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-43-7
Hinta 30 €

Arto Hämäläinen on liikkunut lähimaisemissa, pienipiirteisissä ja materiaalia liki koskettavassa maailmassa, Saimaan ja itäisen Suomenlahden alueella, kun muita ihmisiä ei siellä näy. Romanttisen ideaali-Suomen asemesta hän tarjoaa tarkkoja, konkreettisia luontohavaintoja; rikasta aluskasvillisuutta, metsäpolkuja ja hiljaisia teitä, jotka luovat kosketusherkän läheisyyden ja paikallistunteen. Tuloksen on suomalaisen maiseman ja mustavalkoisen valokuvan juhlaa, valokuvan taidetta.
   Arto Hämäläinen on tehnyt pitkän työuran ympäristöasioiden parissa. Työtehtävien aikana hän on kiertänyt kameroineen käytännössä kaikki luonnon kannalta merkittävät alueet Kaakkois-Suomessa.
   Johdannon Arto Hämäläisen maisemiin on kirjoittanut Taneli Eskola: ”Maisemassa veteen sulava jää ja metsäaukion hämärässä hohtavat saniaiset ovat tarkan havaitsemisen taidetta. Siitä ei ole pitkä matka luonnontieteeseen.”

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.