piste
Who put me here Who put me here
Who put me here
Kristoffer Albrecht
Who put me here?


Valokuvat, teksti ja graafinen suunnittelu Kristoffer Albrecht
Teksti englanti, ruotsi suomi
Koko 16,6 x 20 cm
Sivuja 288
Sidottu, kovat kannet, neulottu
Triotone-painatus
Musta Taide 2/2021, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-36-9
Hinta 32 €

Kristoffer Albrechtin uusi kirja Who put me here? vie maailman ympäri Istanbulista Pietariin, Hanoista Pariisiin, Marrakechiin ja takaisin. Elämän sattumanvaraisuus, outous ja yllätyksellinen odottamattomuus pursuavat maailman runsaudensarvesta.
   ”Selittämättömän sattuman seurauksena he olivat äkkiarvaamatta seisseet vastakkain. Kaksi muukalaista olivat täsmälleen samalla hetkellä joutuneet samalle kadulle keskelle marokkolaisen suurkaupungin labyrinttiä.” Kristoffer Albrecht esittää ihmisen peruskysymyksen: ”Kuka heidät oli siihen sijoittanut?”
   Yhdistävänä tekijänä kirjassa on taiteilijan vahva valokuvallinen näkemys, joka kantaa ja välittää elämän ihmeen kauneutta – miten se ilmeneekin tämän yhteisen maailmamme eri puolilla. Ajallisesti kuvien kaari ulottuu neljälle vuosikymmenelle. Bon voyage!
   Kirjan moton Kristoffer Albrecht on lainannut Blaise Pascalilta (1623–62): ”Kun ajattelen … sitä pientä täyttämääni tilaa, joka on äärettömän suunnattomien avaruuksien nielemä, tilaa josta minä en tiedä mitään ja joka ei tiedä minusta mitään, tunnen kauhua ja hämmästyn kun näen itseni täällä enkä siellä; ei ole mitään syytä sille miksi olen täällä enkä siellä, nyt enkä silloin. Kuka pani minut tähän?”

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.