piste
Behind Behind
Behind
Timo Viljakainen
Silmien takana maailma – Behind the eyes the worldGraafinen suunnittelu Jorma Hinkka
Teksti Heikki Jokinen,
Koko 22,2 x 25,5 cm
Sivuja 128
Kuvia 81
Sidottu, kovat kannet, neulottu
Triotone-painatus
Musta Taide 4/2021, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-39-0
Hinta 27 €

Timo Viljakainen aloitti taiteilijamuotokuvien kuvaamisen 1990-luvun alussa. Heidän joukossaan oli myös animaation tekijöitä, joihin hän keskittyi. ”Minua kiehtoo ajatus vangita hetki, jolloin ihminen vetäytyy itseensä, sulkeutuu omaan maailmaansa ja katkaisee yhteyden katsojaan. Et voi tietää, mitä hän kuvittelee tai ajattelee. Kuvassa on samaan aikaan kuvattavan sisäinen maailma sekä tarina, jonka kerrot itsellesi hänestä."
   Animaationtekijät ovat taiteilijoita, jotka luovat itse koko visuaalisen kosmoksensa. Se on olemassa vain heidän mielessään ja muuttuu sitten todellisuudeksi. Tekijöiden luovuus on lähde näille maailmoille, joissa kaikki on mahdollista. Tämä on elävän taiteen merkki. Se ei kangistu kaavoihin, koska kaavoja ei ole. On vain loputtoman vapauden valtakunta.
   Animaation maailmaa kirjassa avaa Heikki Jokinen, joka on seurannut animaatioelokuvaa yli neljä vuosikymmentä ja kuulunut monien maailman keskeisten animaatiofestivaalien valintalautakuntiin sekä tuomaristoihin.

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.